Rubensstraat 24

 

 

image001

 

Rubensstraat – Breda

(Foto: Kees Wittenbols)

 

 

Hoi allemaal, in navolging van mijn broer Peter Baremans wil ik toch ook een stukje schrijven. Ik zag vandaag foto’s van de Verlaatbrug en kan me deze brug nog heel goed herinneren. Het was echt nog zo’n houten brug waarbij je wel eens dacht: hier zak ik nog wel eens een keertje doorheen. Wij vonden het best jammer dat er zo’n nieuwerwetse brug kwam van steen en staal hoewel je eronder je eerste peukjes stiekem kon roken totdat je er kotsmisselijk van werd. Ook bij de foto’s van het oude Ei kwamen gedachten terug. Ik was in die tijd nogal bang in het water, maar moest toch op zwemles. Bloed, zweet en tranen heeft me dat gekost. Na jaren was ik er wel overheen want in, ik meen 1965, heb ik er nog een periode, voordat Wolfslaar geopend werd, zwemles gegeven. Mijn baas was ook toen De heer Karel v.d. Brink, een hele aardige baas, met wie ik ook in Wolfslaar een fijne tijd had. Op de ijsbaan was het ook leuk toeven. Je leerde er je eerste vriendjes kennen en zo ontstond dan een leuke groep waarmee je op het ijs een lange sliert kon maken en owee degene die achteraan de sliert hing, die wist nooit waar hij of zij uitkwam, maar meestal tegen de hekken.

 

 

image088

 

Weerijssingel – Breda

(Foto: Kees Wittenbols)

 

 

Dit alles naar aanleiding van de foto’s die op mijn pad kwamen en mij terug in de tijd brachten. Ik zal zeker nog wel eens een stukje schrijven wanneer mij weer eens iets te binnen schiet. Intussen geniet ik telkens als ik van anderen, die ik ken, weer eens iets lees. Heb intussen al veel mensen gewezen op deze site en die zullen jullie ook zeker bezoeken en - wie weet - ook nog ooit een stukje schrijven. Verder wens ik iedereen veel plezier en succes met deze site en groet ik iedereen die mij nog kent. Ans Beekmans-Baremans, vroeger wonende in de Rubensstraat op nummer 24.

 

 

 

Ans Baremans.

 

2007

 

 

 

 

Hallo allemaal,

 

Ook ik woonde in de Rubensstraat op nummer 24 alwaar ik een fijne jeugd heb gehad. Omdat mijn ouders een keer naar Duitsland zouden gaan en ze met zoveel kinderen eigenlijk niet weg konden, besliste pastoor Dekkers dat er dan maar twee bij hem en zijn huishoudster Marie moesten komen logeren. Al gauw werd beslist dat dit ons Irene en ik (Marij) dat maar moesten zijn. Wij waren hier in eerste instantie helemaal niet zo blij mee, omdat we er van uitgingen dat het veel bidden en naar de kerk gaan was. Maar wat hebben wij het fijn gehad en werden door Marie schandalig verwend! Iedere dag warme chocolademelk met iets lekkers, vers geplukt fruit uit eigen tuin, van de pastoor of kapelaan een ijsje. Ook werden er spelletjes gedaan met heel de bups en er werd veel gelachen. Ik denk hier met veel plezier aan terug en pastoorke Dekkers was dus zo kwaad nog niet.

 

 

Groetjes, Marijke Ackermans-Baremans

 

2007

 

Index