Verplaatsing waaggebouw Etten-Leur:

Een megaklus!

 

Datum nieuwsfeit: 26-06-2001

Vindplaats van dit bericht

Bron: Razende Robot Reporter

 

 

 

Het Waaggebouw

(Foto: Kees Wittenbols – januari 2007)

 

 

Gemeente Etten-Leur

Verplaatsing waaggebouw is een groot karwei

 

Binnenkort wordt het Waaggebouw verplaatst van de Markt naar het Oderkerkpark. Dit is een grote klus. In de week van 18 tot en met 22 juni zijn er voorbereidingen getroffen op de nieuwe en de huidige lokatie. Het daadwerkelijke transport vindt plaats op 26 juni aanstaande. In verband met dit werk zijn er vanzelfsprekend diverse straatafsluitingen en parkeerverboden noodzakelijk. Hieronder treft u allereerst een overzicht aan van de werken en aansluitend een opsomming van de benodigde verkeersmaatregelen:

 

Maandag 25 juni 2001:

Het dak is inmiddels losgetild van de kolommen door middel van zogeheten vijzels. De kolommen worden verwijderd en per vrachtwagen naar het Oderkerkpark gebracht. Er worden twee grote kraanwagens geplaatst aan weerszijden van het Waaggebouw.

 

Dinsdag 26 juni 2001:

Er worden voorbereidingen getroffen in Oude Bredaseweg en Anna van Berchemlaan (inclusief het parkeerterrein aan de westzijde) t.b.v. het transport van het dak van het Waaggebouw per dieplader. Om ongeveer 17.00 uur wordt het dak van het Waaggebouw op de dieplader gezet. Om ongeveer 20.00 uur begint dit transport via Oude Bredaseweg en Anna van Berchemlaan. Om ongeveer 24.00 uur arriveert de dieplader op de parkeerplaats aan de westzijde van de Anna van Berchemlaan.

 

Woensdag 27 juni 2001:

De dieplader rijdt naar de nieuwe lokatie in het Oderkerkpark. De twee kraanwagens tillen het dak van de dieplader en plaatsen het op de gereedstaande vijzels.

 

Week 2 tot en met 6 juli 2001:

Afrondende werkzaamheden op de oude lokatie.

 

Week 9 tot en met 13 juli 2001:

Het plaatsen van de kolommen op de nieuwe locatie en het neerlaten van het dak op de nieuwe lokatie (vermoedelijk op dinsdag 10 juli). Het werk wordt afgesloten met het aansluiten van het Waaggebouw op elektra en riolering.

 

 

De verkeersmaatregelen:

 

 

* De route Markt - Ridderstraat is op maandag 25 en dinsdag 26 juni afgesloten voor het doorgaande gemotoriseerde verkeer. Voetgangers en fietsers kunnen wel passeren.

 

* Het parkeerterrein ten westen van de Anna van Berchemlaan is op maandag 25, dinsdag 26 en woensdag 27 juni afgesloten voor alle verkeer. Er mogen ook geen auto's geparkeerd staan.

 

* De Oude Bredaseweg (het gedeelte tussen Markt en Anna van Berchemlaan) is op dinsdag 26 juni vanaf ongeveer 17.00 uur afgesloten voor alle verkeer. Vanaf dat tijdstip dienen er in dit straatgedeelte ook geen auto's geparkeerd te staan.

 

* Op het moment dat de dieplader op dinsdagavond 26 juni de Anna van Berchemlaan bereikt zijn de kruising Oude Bredaseweg/Anna van Berchemlaan en de Anna van Berchemlaan tussen Oude Bredaseweg en Stationsstraat afgesloten voor alle verkeer.

 

*Met ingang van woensdag 27 juni treden in het centrum de eerder gepubliceerde tijdelijke verkeersmaatregelen in werking die verband houden met de kermis.

 

 

 

Ga weer terug naar: Etten in beeld

 

 

Ingezonden door: Nel Mathijssen.

 

16 augustus 2008

 

Home